Top

Sicco Kloosterman - Biografie

Home Biografie Nieuws Gear Media Lessen Agenda Contact SponsorsMijn naam is Sicco Kloosterman. Ik ben geboren op 6 december 1976 in Drachten. Opgroeiend tussen muzikale familie leden was de stap klein om kennis te maken met verschillende muziek instrumenten


Al snel begon drummen mij te fascineren, voordat ik mijn eigen set kreeg, moest ik mij eerst vermaken op diverse keuken attributen. Dankzij de geweldige platencollectie van mijn broer Dicky, kon ik naar hartelust luisteren naar de groten der aarde. En ik zette mijn beste been voor om dit te evenaren.


Gestart met de kleine trom bij lokale muziekverenigingen. Dit was voor mij ideaal om te beginnen, de techniek die ik leerde, gebruik ik nog steeds in mijn huidige spel. Drummen is, sinds ik mijn eerste drumstel kreeg, niet meer uit mijn leven weg te denken.


Op dit moment ben ik actief als sessiedrummer voor veel bands en projecten. Geef ik les aan onder andere mijn muziekschool 'opmaat' en verenigingen. Of het allemaal nog niet leuk genoeg is, ben ik ook endorser voor verschillende grote merken. Ik geef clinics door heel Europa, als hoogte punt de clinic met Gregg Bissonette maar uiteraard mag Nick D’Vigilio niet in het rijtje ontbreken.


Verder hoop ik mensen niet alleen bij clinics te begroeten maar ook bij optredens en concerten natuurlijk.