Top

Muziek Opmaat Drachten, DocentenHome     Lessen      Nieuws     Docenten      Tarieven       Aanmelden       Locatie       Contact


De docenten bij Muziekopleiding Opmaat hebben een gedegen opleiding (Conservatorium) en veel ervaring.Slagwerk / Percussie
 
Sicco Kloosterman
Mijn naam is Sicco Kloosterman. Ik ben geboren op 6 december 1976 in Drachten. Opgroeiend tussen muzikale familie leden was de stap klein om kennis te maken met verschillende muziek instrumenten


Al snel begon drummen mij te fascineren, voordat ik mijn eigen set kreeg, moest ik mij eerst vermaken op diverse keuken attributen. Dankzij de geweldige platencollectie van mijn broer Dicky, kon ik naar hartelust luisteren naar de groten der aarde. En ik zette mijn beste been voor om dit te evenaren.


Gestart met de kleine trom bij lokale muziekverenigingen. Dit was voor mij ideaal om te beginnen, de techniek die ik leerde, gebruik ik nog steeds in mijn huidige spel. Drummen is, sinds ik mijn eerste drumstel kreeg, niet meer uit mijn leven weg te denken.


Op dit moment ben ik actief als sessiedrummer voor veel bands en projecten. Geef ik les aan onder andere mijn muziekschool 'opmaat' en verenigingen. Of het allemaal nog niet leuk genoeg is, ben ik ook endorser voor verschillende grote merken. Ik geef clinics door heel Europa, als hoogte punt de clinic met Gregg Bissonette maar uiteraard mag Nick D’Vigilio niet in het rijtje ontbreken.


Verder hoop ik mensen niet alleen bij clinics te begroeten maar ook bij optredens en concerten natuurlijk.


Keyboard/Piano

Paul Bergman

Mijn naam is Paul Robert Bergman, ik ben toetsenist en pianist, dat ben ik niet zomaar geworden, er zit natuurlijk een voorgeschiedenis aanvast.

 

Toen ik een jaar of 8 was vond ik bij mijn ouders in de bijkeuken een oude pianola, al snel was ik gefascineerd door het magische instrument met maarliefst 88 witte en zwarte toetsen.Ik begon al snel wat mee te pingelen met liedjes van de radio, en had snel in de gaten dat dat erg leuk was. Nou wou t toeval dat we tegenover een muziekwinkel woonden en zo kwam ik terecht op een in die tijd ozo populaire orgelschool, hier begon mijn interesse voor de electronische toetsinstrumenten.Ik leerde hier echter niet snel genoeg en besloot klassiek pianoles te nemen en ontdekte tegelijkertijd dat er meer leeftijdgenoten met muziek bezig waren en de eerste bandjes waren toen snel gevormd (ik was toen een jaar of twaalf)Na diverse optredens in jeugdhonken en schoolfeesten met bands als Marquise en de Frank Hebly Rockers (met leden van Daryll Ann) werd het steeds serieuzer en ging ik na de middelbare school in Leeuwarden naar het conservatorium.

Toen ik naar Emmen verhuisde werd ik benaderd door AvantGarde, een band bestaande uit ex-leden van de toppers uit de coverband wereld (Balance, Black Lake en Boulevard) en hiermee spelen we het betere coverwerk. Ondertussen ben ik in 2003 ook nog bezig geweest met produktie werk voor Tree-allity en speel ik af en toe met het Latin-Jazz project, Los Sandogueros.

Inmiddels terug in Friesland en speel nu zo'n 2 jaar in de band(s) van Syb van der Ploeg, eerst Spanner toen Syb & Band en nu , najaar 2007 zijn we bezig met de het eerste solo album van Syb. Tussen de bedrijven door hebben we ook nog de Motel Westcoast tour gedaan.

Zang  

Marieke Meijer

Marieke Meijer is geboren op 13 januari 1985 in Leeuwarden. Op 6-jarige leeftijd begint Marieke met muziek op de lokale muziekschool. Daar volgt ze meerdere jaren zang-, koor- en musicallessen. Op 13-jarige leeftijd komt ze in de Vocalgroup Three-Ality en doet vele optredens en shows door het hele land. Zo staat ze in De Lawei, De Harmonie en Carré. Three-Ality wordt in die tijd getekend door Syco Productions. In deze periode volgt Marieke ook de vocalistenopleiding AVLM in Hilversum waar ze afstudeerde als vocaliste.

 

Na haar jeugdjaren in Leeuwarden verhuist Marieke als ze 18 is naar Amsterdam om daar te werken aan projecten. Hier begint ook het schrijven en componeren van liedjes en studioklussen voor projecten in verschillende genres waaronder blues, soul en alternatieve pop. Met verscheidene bandformaties (The Clocxs, Little Mary, leiding bij jamsessies) speelt Marieke jarenlang in 2 grote clubs in Amsterdam, The Last Waterhole en Bourbon Street.

 

In 2008 gaat Marieke in Griekenland wonen en ook daar blijft ze volop met muziek bezig. Al snel staat ze als artiest in rockclub Stavros Tov Notov met een wekelijks programma. Ook ontstaat de formatie 'Marieke Meijer en the bandits' waarmee ze een paar grote optredens speelt. Een samenwerking met Planet Works levert de songs 'Desire' en 'Drink to get drunk' op die beide op de radio aansloegen.

 

Als Marieke in 2013 terug naar Nederland komt belandt ze weer op verschillende plaatsen in de Amsterdam Life Scene. Daar volgt ook een doorstart met The Clocxs en een wekelijks programma. Ook geeft Marieke in die tijd les onder Krea Varia als docent Musical/Toneel in Zaandam en omstreken. In deze rol heeft ze vooral samengewerkt met kinderen op basisscholen.

 

Marieke besluit in 2017 om terug te verhuizen naar Leeuwarden en haar eigen onderneming op te zetten. Met succes! Ze werkt tegenwoordig als koordirigente bij Koor Jong Kabaal en Koor Eigenwijs, host jamsessies, geeft workshops zang- en bandcoaching en doet sessiewerk live en in de studio. Ook treed ze op met haar Amy Winehouse tribute 'UsAmy', een theaterstuk dat ze zelf geschreven en ontwikkeld heeft.Gitaar

 
Martin de Vries 
Martin de Vries  is afkomstig uit Joure, 35 jaar jong, en professioneel gitarist en gitaardocent. Martin werd na het afronden van het VWO op zijn 18e direct toegelaten op het Conservatorium Groningen, alwaar hij binnen vier jaar zou afstuderen als Docerend Musicus Lichte Muziek. Gedurende deze vier jaar heeft hij hoofdvaklessen gevolgd bij Klaas de Jong, Jan Kuiper en Winfred Buma, en leerde hij de ins en outs van jazz en geimproviseerde muziek, naast de kennis en ervaring die hij heeft opgedaan als gitarist in diverse popbands in diverse stromingen.
Na het conservatorium ging Martin aan de slag als docent en speelde hij veel met bands als Girls On Top (pop), Sippe Sibbele (alternative rock), Innerlogic (post-hardcore), en tegenwoordig onder meer in Brückenbauer (indiepop) en The Eve (postrock/indie). Ook speelde hij nog geregeld jazz, in een combo met jazz- en funkdrummer Joop Visser, en houdt hij er een bescheiden studio op na met enkele leden van The Eve.

Als docent is Martin breed ingesteld en kan hij zowel beginners als gevorderden verder helpen met het uitbouwen van hun muzikale vaardigheden. Ook voor specialismen als improviseren, metal-technieken als sweep-picking en tapping, muziektheorie, gehoortraining en het uitvogelen van nummers kun je bij Martin prima terecht.
Feico Nijdam
Feico Nijdam heeft zijn opleiding genoten aan het Conservatorium te Groningen (1991-1996). In het geven van privé muzieklessen heeft hij jarenlange ervaring, met als specialiteit basgitaar en gitaar. Op dit moment beschikt Feico over uitstekende lesfaciliteiten aan huis, waaronder een opnamestudio. Daarnaast is hij werkzaam als docent bij De Cultuurfabriek IVAK te Delfzijl en sinds januari 2015 bij Muziek Opmaat in Drachten 
In de loop der jaren heeft Feico bij diverse bands gespeeld. Begin jaren 90 begon hij met Soulpower en via andere funk- en jazzbands als The Motherfunkers en Soulville kwam hij met BizzyDizzy op de proppen. Het blues- en rockreportoir zien we terug bij de bands Gravity en Lefthand Freddy. En natuurlijk als recent hoogtepunt zijn bijdrage als bassist bij Cuby and the Blizzards.Paul Wigchert

Ik ben Paul Wigchert, 47 jaar, ben begonnen met gitaarspelen toen ik 10 jaar oud was. Ik geef, nadat ik aan het conservatorium in Groningen gestudeerd heb, sinds 2000 met veel plezier gitaarles.

 

Ik heb in die periode in verschillende bandjes gespeeld en aan veel  cursisten lesgegeven, jong en oud, beginners en gevorderden. Met veel plezier zoek ik voor iedereen muziek uit waar zij ‘t meest van houden, in alle mogelijke stijlen. Zo wordt het oefenen en spelen voor iedereen het leukst. De een gaat na een tijdje in een bandje spelen, de ander schrijft zijn of haar eigen muziek en nog een ander speelt gewoon thuis voor zichzelf en allemaal genieten ze van het maken van muziek op hun eigen manier.