Top

Lessen Home       Lessen       Nieuws     Docenten      Tarieven       Aanmelden       Locatie       ContactGitaar

De gitaarafdeling van de muziekopleiding wordt geleid door vier zeer gedreven gitaar en basgitaar docenten, met allemaal hun eigen specialiteiten.
De vele mogelijkheden, wat betreft het gitaarspel, worden zo volledig ingevuld. Van rock tot klassiek, alles is mogelijk. 
De basisprincipes worden op een vlotte en leerzame wijze aangeboden door de gediplomeerde, en zeker als muzikant, actieve docenten. 

Alle facetten van het gitaarspel komen opmaat aan bod en altijd gericht op het kunnen en de wensen van de cursist.

Starters leren muziek maken en er wordt snel gewerkt aan het volledige spel. 
Gevorderden kunnen alles bij en aanleren door onze diversiteit aan aanbod.


Zangles

Onze zangafdeling is zowel geschikt voor beginners als gevorderden. Zang is zeer persoonlijk en er komt veel bij kijken. Niet alleen de muziek, maar ook de presentatie, techniek en emotie is heel belangrijk.

In onze heuse studio worden alle aspecten van zang belicht en wordt er een programma opmaat gemaakt, afgestemd op de cursist.

 

Voor beginners en gevorderden geldt dat deze opleiding zeer modern en vlot wordt gegeven. van bandzang tot singer/songwriter, van studio tot koor.
Bij de zangafdeling van Muziekopleiding Opmaat is alles op het gebied van zang mogelijk.

Drums
Binnen de slagwerkafdeling is een brede opleiding mogelijk op het gebied van slagwerk. Naast de reguliere drumlessen, wordt er ook les gegeven in Djembé, Cajon, Percussie en Marching.

De lessen zijn opmaat voor iedereen en worden gegeven op een vlotte, leerzame wijze en altijd naar de wensen en mogelijkheden van de cursist.
Ook is het mogelijk om meerdere slagwerkinstrumenten in een cursusjaar te bespelen.

Alle facetten van slagwerk komen aan bod voor beginnend en gevorderd. De ervaren en gediplomeerde docenten zijn zelf ook zeker nog actief als muzikant en zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het prachtige vak dat slagwerk heet.
De lessen worden gegeven aan de Roef 7 in Drachten, in de volledig ingerichte drumstudio van muziekopleiding Opmaat.Popschool

Naast alle reguliere lessen, wordt er ook veel gedaan op het gebied van samenspel binnen de opleiding. De Popschool is hier een goed voorbeeld van. Er worden groepjes gevormd op basis van kunnen en de muziekstijl. Onder begeleiding van een docent wordt er gewerkt aan zaken als samenspel, repertoire, techniek etc. 

In onze bandstudio worden deze lessen tweemaal per maand of wekelijks aangeboden. Je hoeft hiervoor niet verplicht les te volgen bij Opmaat, want de cursus is voor iedereen. Individu of band. 
Het tarief is €10 per les van twee uren.