Top

NieuwsHome     Lessen      Nieuws    Docenten      Tarieven       Aanmelden       Locatie       ContactHet drumlokaal en de oefenruimte van Muziekopmaat aan de roef 7 in Drachten.12 bugels geleverd aan het jeugdorkest van CMV Concordia uit Drachten, #dejeugdheeftdetoekomst


Ons impuls project op
 het Mozaïek, Drachten PCBO Smallingerland loopt als een trein.

Alle klassen kennen hun liedjes en ook het decor is bijna klaar. We kijken enorm uit naar onze eerste zomershow! 


In het cultuureducatieprogramma van de Lawei in Drachten zijn we opgenomen met ons programma op school. In vier lessen maken leerlingen met de hele klas een eigen lied, dat ze mogen opnemen in een echte studio. Er wordt aandacht besteed aan alle onderdelen van het maakproces: het ontwikkelen van de beats; het schrijven van teksten en het instuderen van de muziek en zang. Iedere leerling krijgt zijn eigen taak in dat proces. In de Studio van Muziekschool Opmaat worden stem en instrumenten opgenomen. Er kan aansluitend ook gezonden worden voor het maken van een videoclip. De leerlingen leren samenwerken, luisteren en samen muziek maken. De verhalen voor de liedjes kunnen door de leerlingen zelf bedacht worden, maar mogen ook aansluiten bij een bepaald thema. 

In samenwerking met stichting Keunstwurk zijn we actief bezig met het Never Ending Orchestra. We zijn gevraagd verbindingen te maken tussen allerlei culturele instellingen die wij gaan samenbrengen. Dit met als resultaat dat er in noord-oost Friesland podia gecreëerd worden waarop de meest interessante combinaties uitvoeringen gegeven zullen worden. 


Gitaardocent! Om ons leuke team van muziekopleiding opmaat te versterken zijn wij op zoek naar een gekwalificeerde en enthousiaste gitaardocent. Het betreft maandag en donderdag. Denk je geschikt te zijn voor onze eigentijdse opleiding? Neem dan snel contact met ons op! Dit kan via
info@muziek-opmaat.nl of bel naar 06-21680393Een groot deel van onze leerlingen zal gaan optreden in samenwerking met onze heuse docentenband.

Zang, keyboard, gitaar, drums enz. Alles komt aan bod!


          Zondag 10 juli
          16:00 tot 23:00
   Smelnehus

                                    Moleneind NZ 14, 9203 ZP Drachten

Altijd al eens piano of keyboard willen leren spelen? Sinds kort zijn er weer een aantal plekjes vrij. Wees er snel bij!

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen door te bellen naar 0512-545958 of stuur een mail naar info@muziek-opmaat.nl 

Natuurlijk bent u van harte welkom om eens langs te komen. Nog niet helemaal zeker over uw keuze? Probeer dan eens een gratis proefles!

Altijd al in een band willen spelen? Vrijdag 15 januari beginnen we met onze bandcoaching traject! Voor jeugd t/m 16 jaar.

29 januari start de bandcoaching voor 16 jaar en ouder. Fantastich veel aanmeldingen, dus er zit zeker een band voor jou tussen! Voor meer informatie kun je een mailtje sturen naar info@muziek-opmaat.nl of bel naar 0512-545958Open dag Muziekopleiding Opmaat!

Zaterdag 12 September bent u van

harte welkom op de open dag van Muziekopleiding Opmaat.

Van 13:00 tot 15:00 kunt u bij onze docenten terecht voor al uw vragen.
Ook zullen leerlingen aanwezig zijn die verschillende instrumenten gaan demonstreren. Voor elke afdeling geldt een proefpakket van 5 lessen tegen gereduceerd tarief, daarna is maandelijks opzeggen mogelijk.
Ook is er een mogelijkheid voor een gratis proefles. 

U kunt bij ons terecht voor gitaarles, drumles, djembéles, zangles, keyboard/pianoles, DJ en Producing, 

Heeft u een vraag of opmerking kunt u altijd een mail sturen naar info@groove-factory.nl of bellen naar 0512-545958.
U kunt natuurlijk ook altijd eerder langskomen voor informatie en uitleg.


De lessen zijn weer begonnen!
We hebben er weer zin in! 
Er is nog plek vrij, kom langs en dus laat je informeren! Cursus Kampvuurgitaar!


Speel je een instrument maar geen gitaar of sowieso geen instrument en wil je graag snel een paar leuke liedjes leren op gitaar? In 10 lessen leer je de basis akkoorden en een paar leuke liedjes. Ervaring en eigen instrument niet nodig. Deze mag je tijdens de les gebruiken. Voor slechts 7,- euro per les in een groep. Meld je snel aan via info@groove-factory.nl of 0512-545958 en speel deze zomer nog!
Alle lessen van Muziekopleiding Opmaat worden gegeven door zeer gedreven en professionele docenten,
die allen ook actief zijn in de muziekwereld. De lessen worden vlot en modern gegeven. 

De opleiding is, naast het verzorgen van de reguliere lessen, ook altijd aan de slag met het organiseren van evenementen voor de cursist. Voorspeel avonden, bandavonden, cd opnames, deelnemen aan evenementen etc. 
Praktijkgericht zijn, is dan ook een belangrijk onderdeel van onze opleiding. Dit geldt voor starters maar zeker ook voor gevorderden. 

Onze lesruimtes, aan de Kolken 80 en de Roef 7, zijn allen volledig ingericht op het brede aanbod. instrumenten kunnen in overleg geleased worden voor thuisgebruik.

Na het introductiepakket kan maandelijks worden opgezegd en niet gegeven lessen door vakantie of afwezigheid van de docent, worden niet in rekening gebracht (zie algemene voorwaarden)

Neem gerust contact op met al uw vragen en we hopen u snel te mogen begroeten als muzikant!
Team Opmaat


Bandavond Muziekopleiding Opmaat 

Vrijdag 3 juli zullen een aantal bands van de Muziekopleiding in Café Scooters optreden!
Iedereen is welkom!

Van 20:00 tot 0:00 

Noordkade 34, 9203CD Drachten

Met onze rock n roll act op Simmerdeis!

Het was weer een groot succes op Simmerdeis! 
Tot volgend jaar!Voorspeelavond 2015! 
Wij willen jullie graag voorstellen aan twee nieuwe docenten die ons team komen versterken. Welkom in ons muziekopleiding -Opmaat team!

Dj Asino (Ebe Docter) voor onze nieuwe Dj school(!). Bekend van oa. de hit yo Dj. en slam FM.
Bas en gitaar docent Feico Nijdam bekend van oa. left hand Freddy en Cuby and the blizzards.

                     Beste muzikant,                    
                                                                      
Met onze lesmethode opmaat zijn wij  volop bezig met het in de praktijk brengen van de lessen door het organiseren van bandcoaching en voorspeelavonden. Voor vele leerlingen dient zich ook de vraag aan om wel of niet een school of studie te kiezen voor muziek. Wij hebben een speciaal traject opgezet om leerlingen hierin te begeleiden. Er zijn info-avonden waar je je voor kunt aanmelden. Een van deze avonden gaat over D-drive van het Friesland college.
 
Ons vooropleidingstraject bereidt je voor op alle facetten van deze opleiding waardoor je goed voorbereid aan de slag kunt. Ook valt het voortraject voor het conservatorium hieronder. Je wordt begeleid in theorie en praktijk en we helpen je met je toelating.
Mocht je interesse hebben of meer vragen meld je dan bij de informatiebalie van The Groove Factory of stuur een mail naar info@groove-factory.nl
 
Nb. Ook als u geen leerling bent van muziekopleiding Opmaat kunt u hier gebruik van maken.
 
Sicco Kloosterman
The groove factory/Opmaat

De algemene voorwaarden over de opleiding kunt u hier onder vinden
http://www.groovefactory.nl/Algemenevoorwaarden