Vandaag eindelijk weer 'rocken' met de toppers van
VSO Talryk
!

Workshops en lesmethode voor scholen

Onze muziekworkshops worden aangeboden voor leerlingen uit het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs.  Ook worden de workshops regelmatig toegepast als groepsactiviteit bij een teambuildingsmiddag voor docenten of bedrijven.

Ook verzorgen wij muziekprojecten op maat. Bijvoorbeeld het muzikaal afsluiten van het schooljaar met een grote jungleshow. Of het thema recycling combineren met een muzikaal project.

Naast onze workshops hebben wij onze eigen muzieklesmethode ontwikkeld voor basisscholen. Laat je verrassen door onze praktische, muzikale lesmethode voor de hele school.

muziekworshop lesmethode ' ik leer muziek en meer!' en gitaarles aan docenten

Muziekprojecten op maat

jungleshow en thema recycling

Workshops

Mijn Post-project (1)

Lesmethode

'Ik leer muziek en meer' voor scholen

Informeer naar onze lesmethode en laat je verrassen door onze praktische, muzikale lesmethode voor de hele school. De leukste én meest duidelijke lesmethode voor leerling en leerkracht. 

Deze methode leert je op een leuke informatieve en speelse wijze de ins en outs van muziek. De methode Ik leer muziek en meer werkt met creatieve, vakoverstijgende opdrachten en stimuleert de leerlingen om samen te werken, maar vooral ook om samen muziek te maken en van muziek te genieten. Alles komt aan bod. Van de theorie tot leuke weetjes, zelf instrumenten maken en samen spelen. Emotie herkennen, rekenen met maatsoorten en notenwaarden en stap voor stap noten lezen.

Muziek verbindt

Als je allemaal verschillende ideeën en smaken samenbrengt, kom je samen tot de mooiste resultaten. De methode is ontstaan op basis van een zeer ruime ervaring in de muziek en muziekonderwijs. De lesmethode Ik leer muziek en meer is begrijpelijk, praktijkgericht en voor de docent, met of zonder muzikale ervaring, zo praktisch en leerzaam mogelijk van opzet.

Ook voor de docent 

Voor wie zich de muzieklessen nog niet heeft eigen gemaakt, is deze methode gemakkelijk toegankelijk. De methode is gericht op een complete en gevarieerde invulling van de muzieklessen in alle leerjaren van het primair onderwijs. Gekozen is voor een methode van voortschrijdende leer- en oefenstof in een thematisch-concentrische toepassing: ritme, muziekinstrumenten en melodie

In deze methode

Is er genoeg mogelijkheid om de muzieklessen naar eigen inzicht en tempo uit te voeren. Er is bewust gekozen om de methode in een multomap aan te bieden. De docent kan dan eventueel gemakkelijk, indien wenselijk, lesmateriaal invoegen om zelf op maat verdieping aan te brengen.

Muziekles voorbeeld Groove Factory
Muziekles voorbeeld Groove Factory
Muziekles voorbeeld Groove Factory
THEMA’S

Ik leer muziek en meer houdt van praktische en haalbare doelen. De doorlopende leerlijn is een leidraad en bestaat uit 3 thema’s, namelijk: ritme, muziekinstrumenten en melodie. Ieder leerjaar ga je weer opnieuw aan de slag met deze 3 herkenbare thema’s. De docent past de lesmethode aan op het niveau van de leerlingen. Elke opdracht kan naar eigen inzicht vereenvoudigd, verdiept en uitgebreid worden.

Na ieder thema kan er gekozen worden voor een muzikale uitvoering, groot of klein. Groot door er bijvoorbeeld een thema aan te koppelen en een optreden voor de ouders te geven. Klein door een muzikaal optreden in te studeren en dit in de klas aan elkaar te presenteren.

KERNDOELEN

De kerndoelen voor muziekonderwijs komen ruimschoots aan bod. Muziek maken, luisteren, noteren, bewegen en zingen zijn domeinen die in de opdrachten verwerkt zijn. De methode Ik leer muziek en meer raakt soms aan vakken als kunstzinnige vorming, SoVa, Engels, filosofie, taal- en rekenlessen, geschiedenis en aardrijkskunde. Muziek is een prachtig vak om vakoverstijgend toe te passen.

SUBDOEL

In genoemde thema’s worden behandeld o.a. de begrippen hoog-laag, hard-zacht, kort-lang, ritme-instrumenten, emoties in de muziek, grafische notatie, grafische notatie lezen en uitvoeren, meerstemmig zingen, westers notenbeeld, instrumenten, stijlen, popmuziek en klassieke muziek.

Muziekles Ukelele

Voorbeelden lesmateriaal

Meer weten of aanmelden? Neem dan contact op via 0512-545958 of vul het formulier in

recycling